KALİTE TAKİP SİSTEMİ HAKKINDA!

KALİTE TAKİP SİSTEMİ HAKKINDA!

30.11.2021 2495

KALİTE TAKİP SİSTEMİ

    Din Öğretimi Genel Müdürlüğü okullar arasında uygulama birlikteliği sağlamak ve bir yol haritası oluşturmak için "Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi" hazırlamıştır. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, okullar ve eğitimcilerin katkılarına açık olarak hazırlanan bu vizyon belgesi ile nitelikli ve sürdürülebilir bir eğitim hedeflenmiştir. İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okullar tarafından "Vizyon Belgesi'ndeki hususlar müzakere edilerek, faaliyet planları kapsamında interaktif ortamda geliştirilen KTS'ye (Kalite Takip Sistemi)'ne işlenmesi ve belli bir takvime göre uygulanması hedeflenmiştir.

    Vizyon Belgesinde belirtilen konularla ilgili eylem planları ve bu planların gerçekleştirilme durumu KTS aracığı ile takip edilmektedir. Kalite Takip Sisteminde aşağıdaki alanlardan her birinde, her ay için planlanan bir (1)'er eylem planı üzerinden toplamda ayda yedi (7) eylem gerçekleştirilmekte ve süreç takip edilmektedir.

1. Eğitim Ortamları ve Fiziki İmkanlar Alanı

2. Öğretmen ve Eğitim Yöneticileri Alanı

3. Akademik Gelişim Alanı

4. Öğrenci Mesleki Gelişim Alanı

5. Değerler Eğitimi, Bilim,Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı

6. Okul Tarafından Gerçekleştirilen Örnek ve Özgün Uygulama/Proje Alanı 

7. İzleme ve Değerlendirme Alanı

Böylece her bir okulda toplamda 6 ayda 42eylem gerçekleştirilmekte ve u eylemler İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Genel Müdürlükçe izlenip değerlendirilmektedir.

 

Bu Kapsamda;

 

// Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Kalite Takip sisteminin program ve uygulama basamakları okulumuz tarafından titizlikle takip edilerek belirlenen faaaliyetler uygulandıktan sonra okul web sitemizden ve dahi okulumuzun sosyal medya hesaplarından paylaşılacaktır. Değerli velilerimize ve öğrencilerimize önemle duyurulur.//

Kaynak: https://dogm.meb.gov.tr/